hvac

غذاهای خشک شده فریز شده – چه گزینه هایی وجود دارد؟ MRE، غذای خشک شده فریز و چرا انتخاب عالی است

خشک کردن انجمادی روشی است که اخیراً برای نگهداری مواد غذایی توسعه یافته است. این شامل انجماد غذا، سپس حذف رطوبت بیشتر غذاها در خلاء، و در نهایت بسته شدن غذا در انباری بدون هوا است. غذاهای خشک شده منجمد را می توان در دمای معمولی حمل کرد، برای مدت زمان بسیار طولانی نگهداری کرد و با حداقل آماده سازی مصرف کرد. پس از آماده شدن برای خوردن، غذاهای منجمد شده مانند محصولات اصلی و طبیعی به نظر می رسند و طعم و مزه آن ها مشابه است.

غذای خشک شده در انجماد در طول جنگ جهانی دوم به عنوان روشی برای حفظ خون برای جراحات میدان جنگ، بدون نیاز به یخچال یا آسیب رساندن به ماهیت ارگانیک پلاسما، توسعه یافت. این فناوری بعدها پس از پایان جنگ در محصولات غذایی به کار رفت. قهوه یکی از اولین محصولات منجمد خشک شده بود که در مقیاس وسیع تولید شد. بسیاری از میوه‌ها، سبزیجات، گوشت‌ها، تخم‌مرغ و غذاها در فریزر خشک می‌شوند.

غذای خشک شده منجمد مزایای زیادی دارد. از آنجایی که 98 درصد از محتوای آب حذف شده است، غذا بسیار سبک وزن است که هزینه حمل و نقل را کاهش می دهد. این همچنین باعث محبوبیت آن در بین هر کسی می شود که مجبور است غذای خود را با خود حمل کند. از آنجایی که نیازی به تبرید ندارد، هزینه حمل و نقل و نگهداری آن حداقل است. غذای خشک شده در انجماد نیز نسبتاً تمیز است، زیرا فرآیند کم‌آبی باعث می‌شود که مخمر و باکتری‌های مضر عملاً زنده بمانند. در نهایت، از آنجایی که ساختار فیزیکی غذا در طول فرآیند خشک کردن انجمادی تغییر نمی‌کند، غذا هنگام تهیه با اضافه کردن آب، رنگ و طعم خود را حفظ می‌کند. این باعث می شود که برای مردم بسیار جذاب تر از مواد غذایی نگهداری شده با روش های دیگر باشد.

یکی از معایب عمده مواد غذایی خشک شده منجمد هزینه آن است. تجهیزات مورد نیاز برای این فرآیند گران است و خود این فرآیند زمان بر و کار فشرده است. این هزینه‌ها معمولاً به مصرف‌کننده منتقل می‌شود، که در مقایسه با سایر روش‌های نگهداری مواد غذایی مانند کنسرو کردن یا انجماد، مواد غذایی خشک‌شده را بسیار گران می‌کند.

مواد خام

برخی از غذاها برای فرآیند خشک کردن انجمادی بسیار مناسب هستند. مایعات، قسمت های نازک گوشت و میوه ها و سبزیجات کوچک را می توان به راحتی در فریزر خشک کرد. قهوه رایج ترین مایع خشک شده یخ زده است. تکه ها یا تکه های میگو، خرچنگ، خرچنگ، گوشت گاو و مرغ را می توان در فریزر خشک کرد. آنها اغلب با سبزیجات به عنوان بخشی از سوپ یا غذای اصلی مخلوط می شوند. تقریباً تمام میوه ها و سبزیجات از جمله لوبیا، ذرت، نخود فرنگی، گوجه فرنگی، توت، لیمو، پرتقال و آناناس را می توان در فریزر خشک کرد. حتی اقلامی مانند زیتون و شاه بلوط آبی را می توان به این روش پردازش کرد.

بخش های ضخیم گوشت و سبزیجات و میوه های بزرگتر و کامل را نمی توان با موفقیت در فریزر خشک کرد. با بسیاری از مواد غذایی دیگر، صرفه جویی در مصرف آنها با خشک کردن انجمادی مقرون به صرفه نیست.

فرآیند تولید

یک کارخانه فرآوری خشک کردن انجماد معمولاً یک کارخانه بزرگ با تجهیزات مدرن است. مناطق حمل و نقل مواد غذایی آن باید توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده تایید شود و شرکت و کارمندان آن باید از رویه های نظارتی دولتی پیروی کنند. این گیاه ممکن است شامل یک منطقه پذیرایی و ذخیره سازی برای غذاهای خامی باشد که به صورت فله ای به کارخانه می رسند. یک منطقه پخت غذا برای آن دسته از غذاهایی که باید قبل از پردازش پخته شوند. یک منطقه بزرگ با چندین اتاق انجماد و خشک کردن بزرگ؛ و یک منطقه بسته بندی این تسهیلات همچنین ممکن است شامل یک منطقه تحقیقاتی باشد که در آن روش‌های بهبودیافته برای خشک کردن انجمادی مواد غذایی توسعه می‌یابد، و یک آشپزخانه آزمایشی که در آن تکنیک‌های آماده‌سازی جدید برای بهبود طعم، کیفیت و بافت نهایی غذا امتحان می‌شود. برخی از گیاهان برای خشک کردن انجماد فقط یک محصول مانند قهوه یخ زده اختصاص داده شده اند. برخی دیگر طیف وسیعی از گوشت ها، سبزیجات و میوه ها را پردازش می کنند. محصولات غیرخوراکی مانند مواد شیمیایی و دارویی معمولاً در کارخانه های جداگانه از محصولات غذایی فرآوری می شوند.

مطلب پیشنهادی  بیمه سیل چه چیزی را پوشش می دهد؟

فرآیند خشک کردن انجمادی در جزئیات دما، زمان، فشار و مراحل میانی از یک غذا به غذای دیگر متفاوت است. در زیر شرح کلی این فرآیند با چندین استثنا خاص ذکر شده است.

تست و آماده سازی

ابتدا غذا از نظر آلودگی و خلوص بررسی می شود. میوه‌ها، گوشت‌ها و برخی از خوراکی‌های دیگر از نظر تعداد باکتری‌ها و فساد آزمایش می‌شوند. بیشتر کار گیاه به فصل برداشت هر غذا بستگی دارد. به عنوان مثال، در ژانویه، این گیاه کرفس، زیتون، لیمو، پرتقال و آناناس را پردازش می کند. در ماه ژوئیه، لوبیا سبز، نخود فرنگی و توت فرنگی و سایر موارد را پردازش می کند.

برخی از انواع غذاها مانند غذاهای دریایی و گوشت ها باید قبل از خشک کردن انجمادی پخته شوند. آنها معمولاً از قبل به قطعات کوچک خرد شده خریداری می شوند. اگر از قبل پخته و منجمد نشده باشند، این غذاها را در کتری های بزرگ و صنعتی قرار می دهند و به درستی می پزند. میوه ها و سبزیجات معمولاً از قبل بریده شده، بدون هسته و پوست گرفته می شوند. این غذاها به سادگی با اسپری آب شسته می شوند. برخی از سبزیجات، مانند نخود و ذرت، قبل از انجماد به سرعت آب می‌شوند یا سفید می‌شوند. قهوه به عنوان مایع غلیظ از قبل دم شده خریداری می شود. از آنجایی که عطر قهوه برای مصرف کنندگان مهم است، ممکن است مقدار کمی روغن دانه قهوه به مایع اضافه شود. برخلاف آب، روغن در طول فرآیند خشک کردن حذف نمی شود.

انجماد

تکه های غذا روی سینی های مسطح و فلزی پهن می شوند که به ارتفاع 20 تا 30 شکاف در یک گاری چرخدار چیده شده اند. با غذاهایی که از قبل پخته و منجمد شده اند، سینی ها از قبل سرد می شوند تا از ذوب شدن جزئی در حین جابجایی جلوگیری شود. با مایعاتی مانند قهوه، قهوه از قبل دم شده را در تابه های کم عمق می ریزند. چرخ دستی‌ها به داخل یک سردخانه بزرگ و پیاده‌روی چرخانده می‌شوند که دمای آن می‌تواند به 40- فارنهایت (40- درجه سانتیگراد) برسد. در این دمای بسیار سرد، غذا به سرعت منجمد می شود. معمولاً دوازده یا چند سردخانه در حال کار هستند و گاری‌ها تا زمان انتقال آنها به داخل محفظه خشک کردن در آنجا نگهداری می‌شوند.

مطلب پیشنهادی  گزینه های مختلف تهویه مطبوع شما چیست؟

خشک کردن

چرخ دستی ها از سردخانه خارج می شوند و به محفظه خشک کردن خلاء می روند. در مورد مایعاتی مانند قهوه، قهوه یخ زده ابتدا به ذرات ریز در آسیاب با دمای پایین آسیاب می شود. محفظه خشک کن یک استوانه بزرگ، بلند و افقی با انتهای نیمه بیضوی است. یک انتها برای باز و بسته شدن لولا است. هنگامی که سینی های تکه های غذای منجمد داخل آن هستند، محفظه بسته و مهر و موم می شود. در یک کارخانه بزرگ، ممکن است 20 تا 30 محفظه خشک کن در هر زمان وجود داشته باشد.

فرآیند خشک کردن شامل فرآیندی به نام تصعید است. در تصعید، یک ماده جامد مجبور است بدون اینکه به مایع تبدیل شود، حالت را به یک ماده گازی تغییر دهد. در مورد مواد غذایی منجمد شده، کریستال های یخ جامد که در قطعات غذای منجمد به دام افتاده اند، بدون اینکه هرگز به آب مایع تبدیل شوند، مجبور می شوند به بخار آب تبدیل شوند. در محفظه خشک کردن، این کار با تخلیه هوا با پمپ خلاء برای کاهش فشار به حدود 0.036 psi (0.0025 بار) انجام می شود. دمای غذا با هدایت مستقیم از ته سینی ها، تابش لامپ های حرارتی یا حرارت دادن با مایکروویو تا حدود 100 درجه افزایش می یابد. هنگامی که محفظه از هوا تخلیه می شود، فشار زیر آستانه ای است که در آن آب می تواند به طور همزمان در حالت جامد، مایع و گاز (بخار) وجود داشته باشد. این آستانه به عنوان نقطه سه گانه آب شناخته می شود. هنگامی که فشار به زیر این نقطه می‌رسد، گرما باعث می‌شود که کریستال‌های یخ محبوس شده در تکه‌های یخ‌زده غذا مستقیماً به بخار آب تبدیل شوند. بخار خارج شده و در داخل محفظه متراکم می شود و غذا را پشت سر می گذارد. غذای خشک شده با حفره های کوچک پر شده است، مانند یک اسفنج، جایی که زمانی کریستال های یخ در آن وجود داشت. این نه تنها باعث می‌شود که غذا در هنگام آماده شدن برای مصرف، آب را راحت‌تر جذب کند، بلکه غذای خشک شده اندازه و شکل اصلی خود را حفظ می‌کند. زمان این فرآیند خشک کردن متفاوت است. مایعات منجمد خشک شده فقط حدود چهار ساعت طول می کشد تا آماده شوند، در حالی که نیمه جامد و مواد جامد مانند سوپ و گوشت های تکه شده ممکن است 12 ساعت یا بیشتر طول بکشد.

اندازه و ترکیب

قطعات غذای خشک شده از محفظه خشک کردن خارج می شوند و از نظر رطوبت و خلوص آزمایش می شوند.

برخی از قطعات غذا ممکن است به اندازه کوچکتر آسیاب شوند یا ممکن است به پودر تبدیل شوند. برخی دیگر ممکن است غربالگری شوند تا آنها را بر اساس اندازه جدا کنند. دو یا چند محصول مختلف نیز ممکن است با هم ترکیب شوند تا مشخصات مشتری را برآورده کنند.

بسته بندی

غذاهای خشک شده در انجماد باید در ظروف دربسته بسته شوند تا از جذب رطوبت هوا جلوگیری شود. ممکن است از چندین نوع ظروف استفاده شود: کیسه های فویل چند لایه پلاستیکی، قوطی های فلزی و پلاستیکی، یا درام های فلزی و الیافی برای بسته بندی فله. برخی از مواد غذایی یخ زده بسته بندی شده در خلاء هستند که در آن هوا قبل از آب بندی از ظرف خارج می شود. مواد غذایی دیگر دارای یک گاز بی اثر مانند نیتروژن هستند که قبل از آب بندی به داخل ظرف تزریق می شود تا اکسیژن موجود در هوا را جابجا کند و از اکسید شدن یا فاسد شدن غذا جلوگیری کند. تقریباً به محض اینکه غذاها از محفظه خشک کردن خارج می شوند، بسته بندی در کارخانه انجماد خشک انجام می شود. این گیاه می تواند بسته ها را به وزن مورد نظر برای کاربر نهایی شکل دهد، پر کند و مهر و موم کند. بسته هایی که قرار است مستقیماً به مصرف کننده فروخته شوند در کارتن بسته بندی می شوند، روی پالت ها چیده می شوند و به انبار مواد غذایی حمل می شوند. سایر مواد غذایی منجمد خشک شده به صورت فله بسته بندی می شوند و به یک پردازشگر ثانویه فروخته می شوند تا با سایر محصولات غذایی ترکیب شوند. به عنوان مثال، زغال اخته یخ زده ممکن است به شرکتی ارسال شود که مخلوط پنکیک و کلوچه تولید می کند.

مطلب پیشنهادی  پخت و پز غذاهای بسته بندی شده منجمد در اجاق توستر

کنترل کیفیت

هر ماده غذایی نیاز به پردازش، ذخیره سازی و آبرسانی مجدد دارد. برخی از متغیرها شامل اندازه محصولات غذایی خام قبل از انجماد، زمان و دمای پخت یا بلانچینگ، سرعت انجماد و دمای انجماد نهایی، میزان اعمال خلاء و فشار خلاء نهایی در حین خشک شدن، سرعت و روش است. اعمال گرما و دمای محصول خشک شده نهایی، میزان رطوبت باقیمانده مجاز پس از خشک شدن، دما و اتمسفر نگهداری (خلاء، نیتروژن و غیره) پس از خشک شدن، و مراحل آبرسانی مجدد. در تاسیسات بزرگ خشک کردن انجمادی، ریزپردازنده های الکترونیکی زمان، دما و فشار را در هر مرحله از فرآیند تنظیم می کنند. یک کامپیوتر مرکزی این داده ها را جمع آوری می کند، آن ها را با استفاده از روش های کنترل کیفیت آماری تجزیه و تحلیل می کند و آن را برای مرجع بعدی ذخیره می کند. این اطمینان می دهد که مواد غذایی ارسال شده به مردم برای مصرف از طریق یک فرآیند کاملاً کنترل شده است که دستورالعمل های دولتی را رعایت می کند و از دسته ای به دسته دیگر فقط کمی متفاوت است. رایانه همچنین داده‌هایی را در مورد سطوح باکتریایی و رطوبت محصولات غذایی خام و حجیم که وارد کارخانه می‌شوند و همچنین محصولات منجمد شده نهایی را جمع‌آوری می‌کند. تجهیزات ویژه ممکن است شامل کروماتوگرافی گازی کامپیوتری و آنالایزرهای اکسیژن باشد. حتی مواد بسته بندی برای جلوگیری از انتقال بخار آب و اکسیژن مورد آزمایش قرار می گیرند.

آینده

غذا تنها ماده ای نیست که در انجماد خشک می شود. محصولات دارویی مانند آنتی بیوتیک ها و واکسن ها اغلب با این روش حفظ می شوند. مواد شیمیایی ویژه، رنگدانه ها و پودرهای سرامیکی نیز با استفاده از خشک کردن انجمادی تولید می شوند. در حال حاضر، کار توسعه ای روی اسپری های مختلف آئروسل انجمادی خشک می شود. یکی از جالب‌ترین کاربردها، خشک کردن انجمادی گل‌ها برای تولید دسته‌های گل است که می‌توان آن‌ها را ماه‌ها قبل از فعال‌سازی مجدد برای تولید گل‌های تازه نگهداری کرد. این امر به ویژه برای کسانی که می خواهند گل هایی فقط در یک فصل کوتاه شکوفا شوند مفید است.



Source by Andrew Hagley

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *