طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) نوعی ابزار مبتنی بر کامپیوتر است که برای تهیه پیش نویس و طراحی استفاده می شود. CAD در زمینه های مختلف طراحی از جمله معماری، رشته های مکانیکی و الکتریکی که برخی از آنها هستند، مفید است. این یک نوع نرم افزار است که کاربران را قادر می سازد تا نقشه های سریع و دقیق و طرح های ترسیمی از محصولات اصلی را ایجاد کنند. این یک الگوی انعطاف پذیر در فرآیند ترسیم ارائه می دهد که کاربران می توانند با توجه به ابعاد مورد نیاز خود با حداقل تلاش تغییر دهند.
CAD نه تنها برای هنرمندان به طور خاص ساخته شده است، بلکه دارای تنوع برای سرگرمی انواع علاقه مندان به طراحی است. این نرمافزار دارای ویژگیهای متناسب با نیاز کاربران است و با الگوها و نمادهای زیادی برای اهداف طراحی و پیشنویس عرضه میشود که به آن حوزه کاربردی گستردهای میدهد. این ابزار اولیه نگارش هندسه است که برای تمام اهداف طراحی دو بعدی و سه بعدی استفاده می شود. این برای مهندسان، معماران، و دیگر حرفه های طراحی مفید است.
CAD در کاربردهای مکانیکی، خودروسازی، هوافضا، کالاهای مصرفی، ماشینآلات و کشتیسازی کاربرد دارد. در این زمینه برای طراحی ماشین آلات و ابزارهای مختلف که برای مصارف تولیدی مفید هستند استفاده می شود. در زمینه الکترونیک، در برنامه ریزی فرآیند تولید، طراحی مدارهای دیجیتال و سایر برنامه های نرم افزاری استفاده می شود. در زمینه معماری به عنوان ابزاری موثر برای طراحی انواع ساختمان ها و ارزیابی یکپارچگی ساختمان های اسکلت فلزی استفاده می شود. آنها را قادر می سازد تا ساختمان ها را در مدل های دو بعدی و سه بعدی طراحی کنند تا تقریباً یک کپی واقعی از کار اصلی ارائه دهند. در فرآیندهای مهندسی در طراحی مفهومی، و چیدمان و تجزیه و تحلیل اجزا در روشهای ساخت مفید است. برنامه های کاربردی نرم افزاری به کمک رایانه اکنون در رایانه های شخصی در دسترس هستند تا کاربران بتوانند از خانه کار کنند.
بسیاری از متخصصان از نرم افزار CAD به دلیل مزایای دقیق و خلاقانه آن استفاده می کنند. کاهش هزینه های توسعه محصول و کاهش چرخه های طراحی از دیگر ویژگی های نرم افزار CAD است. امروزه بسیاری از مؤسسات آموزشی در حال آموزش CAD به دانشآموزان خود هستند تا آنها را از آخرین پیشرفتهای فناوری در زمینه طراحی آگاه کنند.